Blog
Ciekawe przepisy z wykorzystaniem majonezu
Majonez to doskonały dodatek nie tylko do jajek czy klasycznych sałatek jarzynowych. Tak naprawdę można wykorzystać go na wiele sposobów i dodawać do różnorakich dań. Poznaj kilka naszych smacznych propozycji z Starck’s Cremajo w roli głównej. Jest to majonez bez jajek, który smakuje jak prawdziwy. Można go używać w celu wzbogacenia smaku kanapek czy sałatek, ale również jako bazowy składnik smacznych past czy sosów.
Majonezy idealne dla gastronomii
Świadomość żywieniowa konsumentów wzrasta z roku na rok. Badania wskazują, że ponad 70% Polaków regularnie sprawdza skład kupowanych produktów. Znaczna część ankietowanych uważa także, że podstawą zdrowego życia jest zbilansowana dieta. Powiedzenie jesteś tym co jesz staje się podstawą pozytywnych nawyków żywieniowych. Branża gastronomiczna podąża za oczekiwaniami klientów i coraz chętniej wprowadza do swojej oferty produkty roślinne – i dobrze! Przyjrzyjmy się jednemu z nich, który jest zdrową alternatywą dla majonezu.
Zalety majonezów niskotłuszczowych
Majonez króluje na polskich stołach nie tylko w okresie świąt wielkanocnych. Stanowi nieodzowny dodatek wielu sałatek, past czy dipów, niemniej jego spożywanie w nadmiernych ilościach może prowadzić do poważnych konsekwencji dla zdrowia. Doskonałą alternatywą dla tradycyjnych majonezów są ich niskotłuszczowe odpowiedniki. Jakie korzyści przemawiają za włączeniem ich do diety?
Majonez bez jajek? To możliwe!
Many people cannot imagine preparing salads, dips or sandwiches without adding mayonnaise. One of the most important ingredients of this popular specialty is egg yolks. And is it possible to prepare mayonnaise without them? It turns out that it is, and what's more: it is a much healthier and low-calorie solution. What does egg-free mayonnaise taste like and how can it be prepared?