Odrobina orientu w majonezowym wydaniu. Oto Cremajo Curry
Zastanawiasz się, jak w prosty sposób zmienić charakter tradycyjnej sałatki? A może szukasz nietuzinkowego sosu, który podkręci smak Twoich kanapek? Jeśli odpowiedź na któreś z tych pytań jest twierdząca, trafiłeś doskonale. W ofercie firmy Starck’s Food Polska znajdziesz roślinne majonezy nie tylko w klasycznej odsłonie, ale również te z dodatkami wyrazistych, orientalnych przypraw. Jedną z nich jest curry, czyli mieszanka przypraw o charakterystycznym smaku i właściwościach prozdrowotnych. Poznaj majonez Cremajo Curry i sprawdź, dlaczego warto po niego sięgnąć.
Cremajo Curry – wyrazisty smak i naturalny skład w jednym
Majonez Cremajo Curry to wegański produkt, który w swoim składzie nie ma dodatków pochodzenia zwierzęcego oraz sztucznych konserwantów. Nie zawiera też grochu, soi i glutenu. Wśród składników wykorzystywanych do jego produkcji wymienić można za to m.in. olej rzepakowy, który jest źródłem cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych i antyoksydantów. Poza tym majonez wyróżnia też obniżona zawartość tłuszczu oraz niższa kaloryczność w porównaniu do tradycyjnych sosów dostępnych w sklepach. 100 gram majonezu wegańskiego Cremajo Curry zawiera 399 kcal, z kolei w 100 gramach jego popularnych odpowiedników kalorii zwykle jest co najmniej dwa razy więcej.
Niższa kaloryczność majonezu Cremajo Curry sprawia, że sos w określonych ilościach mogą spożywać osoby starsze lub będące na diecie. Dużym atutem niskotłuszczowego majonezu z przyprawą curry jest też jego oryginalny smak. Dodatek majonezu do potraw sprawia, że są one bardziej wyraziste i smakują nieco orientalnie. Nawet niewielka ilość sosu sprawia, że danie zyskuje nowy, niepowtarzalny charakter. Curry w majonezie może całkowicie zastąpić klasyczną przyprawę dodawaną do różnych potraw. Jednocześnie jednak dodatek przyprawy nie wpływa na jakość i konsystencję majonezu. Cremajo Curry świetnie pasuje do sałatek, surówek, kanapek oraz dań z warzywami w rolach głównych. Poza tym doskonale sprawdza się jako sos do pizzy lub frytek.
Wegański majonez Cremajo Curry – doskonały dla alergików i osób na specjalnych dietach
Osoby cierpiące na alergie pokarmowe oraz te, które z różnych powodów muszą stosować specjalne diety, często mają ograniczone możliwości wyboru produktów spożywczych. Wegański majonez Cremajo Curry może być dla nich świetnym rozwiązaniem. Jego naturalny skład oraz brak grochu, soi i glutenu sprawiają, że jest bezpieczny dla alergików i osób z nietolerancjami pokarmowymi. Dzięki temu mogą oni cieszyć się smakiem orientalnego sosu bez obaw o swoje zdrowie.
Cremajo Curry – wszechstronność zastosowań w kuchni
Majonez Cremajo Curry to produkt, który można wykorzystać na wiele sposobów w kuchni. Jego oryginalny smak sprawdzi się zarówno w tradycyjnych daniach, jak i tych inspirowanych kuchnią azjatycką czy orientalną. Doskonale komponuje się z warzywami, mięsem czy rybami, a także jako dodatek do sałatek czy sosów. Można go również użyć jako bazy do przygotowania dipów czy past do kanapek. Warto eksperymentować z różnymi kombinacjami smakowymi, by odkryć swoje ulubione połączenia.
Cremajo Curry – cenne właściwości przyprawy curry
Przyprawa curry, będąca kluczowym składnikiem majonezu Cremajo Curry, posiada szereg cennych właściwości. Zawiera przeciwutleniacze, które pomagają chronić organizm przed wolnymi rodnikami i wspierają układ odpornościowy. Ponadto, curry ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Wspomaga także trawienie i może przyczynić się do poprawy funkcjonowania układu pokarmowego. Dlatego warto włączyć majonez z curry do swojej diety, aby cieszyć się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale również korzyściami zdrowotnymi. Nie można jednak nie wspomnieć, że oprócz tego smakuje wyśmienicie!