Blog
Dzień dobry Kochani
Na dobry początek wakacji serdecznie zapraszamy do obejrzenia materiału o wyprawie historyczno-kulinarnej z cyklu Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 2 - ODC.19 - Sielanka w sąsiedztwie puszczy.
Ciekawe przepisy z wykorzystaniem majonezu
Majonez to doskonały dodatek nie tylko do jajek czy klasycznych sałatek jarzynowych. Tak naprawdę można wykorzystać go na wiele sposobów i dodawać do różnorakich dań. Poznaj kilka naszych smacznych propozycji z Starck’s Cremajo w roli głównej. Jest to majonez bez jajek, który smakuje jak prawdziwy. Można go używać w celu wzbogacenia smaku kanapek czy sałatek, ale również jako bazowy składnik smacznych past czy sosów.
Zastosowanie sosów czosnkowych
Sos czosnkowy to jeden z najczęściej wykorzystywanych sosów w naszej kuchni. Występuje pod wieloma różnymi postaciami, ale w każdym przypadku wyróżnia się wyraźnym, intensywnym smakiem.
Majonezy idealne dla gastronomii
Świadomość żywieniowa konsumentów wzrasta z roku na rok. Badania wskazują, że ponad 70% Polaków regularnie sprawdza skład kupowanych produktów. Znaczna część ankietowanych uważa także, że podstawą zdrowego życia jest zbilansowana dieta. Powiedzenie jesteś tym co jesz staje się podstawą pozytywnych nawyków żywieniowych. Branża gastronomiczna podąża za oczekiwaniami klientów i coraz chętniej wprowadza do swojej oferty produkty roślinne – i dobrze! Przyjrzyjmy się jednemu z nich, który jest zdrową alternatywą dla majonezu.
Zalety majonezów niskotłuszczowych
Majonez króluje na polskich stołach nie tylko w okresie świąt wielkanocnych. Stanowi nieodzowny dodatek wielu sałatek, past czy dipów, niemniej jego spożywanie w nadmiernych ilościach może prowadzić do poważnych konsekwencji dla zdrowia. Doskonałą alternatywą dla tradycyjnych majonezów są ich niskotłuszczowe odpowiedniki. Jakie korzyści przemawiają za włączeniem ich do diety?
Majonez bez jajek? To możliwe!
Viele Personen können sich die Vorbereitung von Salaten, Dips oder Sandwiches ohne Mayonnaise nicht vorstellen. Eins der wichtigsten Zutaten dieser populären Speisespezialität ist Eigelb. Ist es aber überhaupt möglich, Mayonnaise ohne Ei vorzubereiten? Die Antwort lautet ja, außerdem ist es eine kalorienärmere und viel gesundere Lösung. Wie schmeckt Mayonnaise ohne Ei und wie sie vorbereitet werden kann?