Cremajo Salsa
Cremajo Salsa to sos wegański idealnie pasujący do potraw kuchni meksykańskiej. Szczególnie polecany dla wielbicieli sosów na bazie pomidorów. Polecany do nachosów, frytek i warzyw.
Skład: woda, 30% koncentrat pomidorowy (13%), cukier, ocet spirytusowy, papryka czerwona grys (4%), ocet winny, skrobia modyfikowana, ogórki konserwowe (2,8%), sól, papryka zielona grys (2%), cebula suszona (0,02%), ekstrakty przypraw, aromat, przyprawy (w tym gorczyca).
Wegański nie oznacza nudny
Jeśli należą Państwo do osób, którym słowo wegański kojarzy się z mdłym i nudnym jedzeniem…, wcale nas to nie dziwi. Stereotypowe myślenie o produktach dla wegan wynika ze świadomości, że weganie rezygnują z produktów pochodzenia zwierzęcego. To prawda, jednak często zapomina się, że rezygnacja z boczku czy jajek jest zupełnie dobrowolna i niesie wiele korzyści dla zdrowia. Zasady diety wegańskiej nie wiążą się z nieprzyjemnymi restrykcjami — dieta roślinna może być ciekawa, wyrazista i pełna smaków. Wszystko zależy od dostępności produktów, roślinnych zamienników i pomysłowości.
Aby urozmaicić ubogi dotąd rynek naturalnych, roślinnych sosów wprowadziliśmy do asortymentu Cremajo Salsa. Nasz dietetyczny produkt inspirowany kuchnią meksykańską to idealny dodatek, który urozmaici niejedno danie.
Wartość odżywcza w 100 g: | |
---|---|
wartość energetyczna | 415 kJ / 96 kcal |
tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 22 g |
- w tym cukry | 17g |
białko | 1,8 g |
sól | 2,3 g |