Telefon 575 014 905

Telefon 575 014 384

Email Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Sprache

mask

Blog

Zastosowanie sosów czosnkowych

Sos czosnkowy to jeden z najczęściej wykorzystywanych sosów w naszej kuchni. Występuje pod wieloma różnymi postaciami, ale w każdym przypadku wyróżnia się wyraźnym, intensywnym smakiem.

Majonezy idealne dla gastronomii

Świadomość żywieniowa konsumentów wzrasta z roku na rok. Badania wskazują, że ponad 70% Polaków regularnie sprawdza skład kupowanych produktów. Znaczna część ankietowanych uważa także, że podstawą zdrowego życia jest zbilansowana dieta. Powiedzenie jesteś tym co jesz staje się podstawą pozytywnych nawyków żywieniowych. Branża gastronomiczna podąża za oczekiwaniami klientów i coraz chętniej wprowadza do swojej oferty produkty roślinne – i dobrze! Przyjrzyjmy się jednemu z nich, który jest zdrową alternatywą dla majonezu.

Zalety majonezów niskotłuszczowych

Majonez króluje na polskich stołach nie tylko w okresie świąt wielkanocnych. Stanowi nieodzowny dodatek wielu sałatek, past czy dipów, niemniej jego spożywanie w nadmiernych ilościach może prowadzić do poważnych konsekwencji dla zdrowia. Doskonałą alternatywą dla tradycyjnych majonezów są ich niskotłuszczowe odpowiedniki. Jakie korzyści przemawiają za włączeniem ich do diety?

 

Majonez bez jajek? To możliwe!

Viele Personen können sich die Vorbereitung von Salaten, Dips oder Sandwiches ohne Mayonnaise nicht vorstellen. Eins der wichtigsten Zutaten dieser populären Speisespezialität ist Eigelb. Ist es aber überhaupt möglich, Mayonnaise ohne Ei vorzubereiten? Die Antwort lautet ja, außerdem ist es eine kalorienärmere und viel gesundere Lösung. Wie schmeckt Mayonnaise ohne Ei und wie sie vorbereitet werden kann?

Witamy na blogu firmy starcksfoodpolska

Blog der Firma starcksfoodpolska