Jak zróżnicowana oferta Cremajo wpisuje się w potrzeby gastronomii wegańskiej?

Na fali zainteresowania zdrowym trybem życia coraz więcej osób poszukuje ekologicznych zamienników tradycyjnych produktów spożywczych. Wydawać by się mogło, że utrudnione zadanie w tym zakresie mają weganie. Okazuje się jednak, że rynek gastronomiczny w Polsce oferuje wiele alternatyw również dla nich. Wśród nich warto wymienić markę Cremajo, która dostarcza weganom wysokiej jakości sosy i majonezy. 

Majonezy Cremajo - produkty w 100% roślinne

Cremajo to marka, która postawiła sobie za cel stworzenie majonezu idealnego dla osób prowadzących dietę wegańską. Wszystkie produkty tej firmy są w 100% roślinne, co oznacza, że nie zawierają żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, w tym jajek. Dzięki temu majonezy Cremajo są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych majonezów, które są robione na bazie jajek, a na które to nie ma miejsca w diecie wegan.

Co jeszcze wyróżnia majonezy Cremajo?

Powodów, dla których produkty Cremajo odpowiadają na potrzeby gastronomii wegańskiej,  jest więcej. Oto kolejne z nich.

  • Różnorodność smaków i zastosowań

Cremajo nie ogranicza się tylko do jednego rodzaju majonezu. Nasza firma oferuje szeroką gamę smaków, takich jak klasyczny, czosnkowy czy paprykowy, co pozwala na dopasowanie produktu do indywidualnych preferencji konsumentów. Dzięki temu majonezy Cremajo mogą być wykorzystywane w różnorodnych potrawach, zarówno jako dodatek do sałatek, kanapek, jak i w postaci sosów czy dipów.

  • Bez glutenu, bez laktozy i bez soi

Jednym z kluczowych aspektów oferty Cremajo jest fakt, że majonezy są przeznaczone dla osób nietolerujących laktozy. Dodatkowo majonezy Cremajo są produkowane bez dodatku glutenu. Dzięki temu osoby cierpiące na celiakię czy nietolerancję glutenu mogą bez obaw korzystać z tych produktów w swojej kuchni. Warto dodać, że firma Cremajo dba również o to, aby majonezy były wolne od soi. To istotne z punktu widzenia alergików oraz osób, które z różnych przyczyn chcą unikać tego składnika w swojej diecie.

  • Obniżona zawartość tłuszczu

Kolejnym atutem majonezów Cremajo jest obniżona zawartość tłuszczu w porównaniu do tradycyjnych majonezów na bazie jajek. Dzięki temu produkty, takie jak fit majonez wegański, są znacznie mniej kaloryczne, co może być ważne dla osób dbających o linię czy prowadzących zdrowszy tryb życia. Warto zaznaczyć, że mniejsza ilość kalorii nie oznacza gorszego smaku – majonezy Cremajo zachowują wyjątkowy, kremowy smak, który z pewnością przypadnie do gustu nie tylko weganom.

Partnerzy