Telefon 575 014 905

Telefon 575 014 384

Email Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

wybierz język

mask

Czy weganie mogą jeść majonez?

Dieta wegańska polega na całkowitym wykluczeniu z jadłospisu nie tylko mięsa, ale również żywności pochodzenia zwierzęcego, a więc m.in. jajek. Smutna to wiadomość dla miłośników majonezu, gdyż kluczowym składnikiem tego specyficznego sosu są właśnie jajka. Czy to oznacza, że weganie muszą zrezygnować z majonezu? Otóż nie! Weganie mogą jeść majonez, ale wegański. Czym jest wegański majonez i czy jest w stanie zastąpić tradycyjny?

Odkryj tajemnicę wegańskiego majonezu

Wegański majonez powstaje wyłącznie z produktów pochodzenia roślinnego, a więc nie występują w nim jajka. Nie ma w nim żadnych składników, które pochodziłyby od zwierząt, więc osoby na diecie wegańskiej z powodzeniem mogą się nim delektować do woli.

Chociaż majonez ten powstaje bez jajek, to jednak swoim smakiem i konsystencją niczym nie różni się od tradycyjnych sosów. Dodając go do ulubionych potraw, np. kanapek czy sałatek, tak naprawdę nie poczujesz różnicy, że jest to produkt w 100% roślinny. Doskonałym tego przykładem jest Cremajo. To produkt, który jest wyjątkowo smaczny i wyróżnia się zaletami, których nie posiadają tradycyjne majonezy. O jakich zaletach mowa? Otóż Cremajo to sos niskotłuszczowy. W zależności od wybranego rodzaju majonezu Cremajo zawiera on średnio 20-40% tłuszczów. Osoby, które są na diecie odchudzającej, powinni zwrócić uwagę na wariant o obniżonej, 20% zawartości tłuszczu. Jest unikatową wersją light spośród nielicznych Fit Majonezów dostępnych na rynku. Ponadto nasze majonezy nie zawierają glutenu i laktozy, dzięki czemu stanowią idealną alternatywę tradycyjnych sosów dla osób zmagających się z alergią pokarmową.

Oprócz klasycznego majonezu można też zdecydować się na trzy inne wersje smakowe: chilli, czosnek i curry. Cremajo smakuje na zimno, ale też można go bezpiecznie podgrzewać do temperatury 60 stopni Celsjusza, dzięki czemu jest on świetną bazą do sosów gorących. Po otwarciu nie musi być przechowywany w lodówce.

To tylko kilka wybranych z wielu innych cech wegańskiego majonezu Cremajo, które sprawiają, że jest to produkt wyjątkowy, który z powodzeniem może zastąpić tradycyjne sosy na bazie jajek. Z pewnością zostanie doceniony nie tylko przez wegan.

 

 

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.