Telefon 575 014 905

Telefon 575 014 384

Email Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

wybierz język

mask

Przepisy

Babka Cremajo

Wilgotna, puszysta i lekka jak puch babka Cremajo jest idealnym rozwiązaniem dla osób dbających o linie. Zastosowanie majonezu Cremajo o bardzo niskiej, zaledwie 20% zawartości tłuszczu, powoduje, że można się nią objadać bezkarnie.
Babka Cremajo to niezawodne ciasto, które zawsze i każdemu się udaje. Bardzo aromatyczna, długo zachowuje świeżość. Można ją upiec dzień wcześniej, a najlepiej od razu upiec dwie, bo babka Cremajo błyskawicznie znika ze stołu.

Składniki
szklanka = 250 ml pojemności, składniki powinny być w temperaturze pokojowej
Proporcje na formę do babki o średnicy 24 cm
½ szklanki mąki pszennej
½ szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka drobnego cukru
4 jajka - oddzielnie białka i żółtka
półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
3 czubate łyżki majonezu Cremajo 20%
szczypta soli

Przygotowanie
Oba rodzaje mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec, nie przerywając ubijania, dodawać po jednej łyżce cukier i cukier waniliowy, a następnie po jednym żółtku. Całość zmiksować na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy.
Dodać przesiane mąki i wymieszać ciasto szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach.
Na koniec dodać Cremajo 20% i aromat i zmiksować ciasto na jednolitą masę. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, grzałka góra – dół. Piec przez około 35 - 45 minut.

 

babka

 

babka ciasto

 

Ziemniaki hasselback i do tego brokuł z sałatką curry z tofu i porem.

Sałatka Curry:

Pokrój pora, zmiażdż tofu widelcem i połącz wszystko z solą kala namak, płatkami drożdżowymi,sosem curry i płatkami chili
Sosem Curry można również polać trochę ziemniaki.

Sałatka Curry

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.