Cremajo Chilli
Cremajo Chilli to majonez wegański o obniżonej zawartości tłuszczu szczególnie polecany dla wielbicieli wyraźnych i ostrych smaków w sosach. Idealnie zbalansowane uczucie ostrości powoduje, że Cremajo Chilli idealnie nadaje się jako dodatek do kanapek, burgerów, sałatek, dipów oraz jako samodzielny sos.
Skład: woda, olej roślinny rzepakowy, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar. Ocet spirytusowy, cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól), suszone chilli (7,5%), przeciwutleniacz: e385, barwnik: karoteny.
Wegański nie oznacza nudny
Jeśli należą Państwo do osób, którym słowo wegański kojarzy się z mdłym i nudnym jedzeniem…, wcale nas to nie dziwi. Stereotypowe myślenie o produktach dla wegan wynika ze świadomości, że weganie rezygnują z produktów pochodzenia zwierzęcego. To prawda, jednak często zapomina się, że rezygnacja z boczku czy jajek jest zupełnie dobrowolna i niesie wiele korzyści dla zdrowia. Zasady diety wegańskiej nie wiążą się z nieprzyjemnymi restrykcjami — dieta roślinna może być ciekawa, wyrazista i pełna smaków. Wszystko zależy od dostępności produktów, roślinnych zamienników i pomysłowości.
Aby urozmaicić ubogi dotąd rynek naturalnych, roślinnych sosów majonezowych wprowadziliśmy do asortymentu Cremajo Chilli Hot. Nasz dietetyczny produkt łączy w sobie delikatność majonezu i ostrość papryczek chilli. Gdyby poziom ostrości nie był zadowalający proponujemy spróbować także wariantu majonezu hot chilli. Dodatek suszonego warzywa o intensywnym smaku pozwolił uzyskać niepowtarzalny smak zamknięty w klasycznej formie, który urozmaici niejedno danie.
Wartość odżywcza w 100 g: | |
---|---|
wartość energetyczna | 1674 kJ / 399 kcal |
tłuszcz | 40 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,1 g |
węglowodany | 8,7 g |
- w tym cukry | 4,4 g |
białko | 0,1 g |
sól | 1,4 g |